Home » Management Operational » Satisfactia clientului

Parerea clientului conteaza!

Satisfactia clientuluiCredem cu tarie ca exista o corelatie intre gradul de satisfactie a clientului si organizarea interna (structura organizationala – organigrama, fluxuri, proceduri de lucru – SOP – Standard Operating Procedures, etc.).

Un punct foarte bun de plecare intr-un proiect de imbunatatire a prestatiei unei companii este sa-si intrebe clientul (intr-un mod planificat si caruia sa i se dea o importanta poate chiar mai mare decat stabilirea bugetului) ce face bine, ce face rau si ce este cu adevarat important pentru el cand vine vorba de serviciile/produsele pe care le primeste.

In acelasi timp un astfel de demers e cu atat mai important si pentru ca deschide usa discutiei cu clientul. Gasind astfel de contexte in care sa aflati nevoile si planurile de viitor ale clientilor dumneavoastra, puteti sa va gestionati mai eficient propriul business.

Iata care sunt cele mai importante aspecte de urmarit in procesul de aplicare a unui chestionar de satisfactie a clientului :

• Frecventa: minim 1 chestionar/an;
• Modul de completare ideal: anonim si folosind o aplicatie online care sa ajute la centralizarea si interpretarea datelor.
• Intocmirea unui plan de masuri in functie de informatiile rezultate, adus la cunostinta clientului, pus in aplicare cu sfintenie, demonstrand astfel ca parerea clientului conteaza cu adevarat.
• Discutie fata in fata cu clientii pentru efectuarea bilantului periodic.

yourCOO este in masura sa va ajute la organizarea unui astfel de demers, precum si la intocmirea planului de masuri si implementarea acestuia.